Vad är spiritualitet och vad är tro?

I detta korta klipp beskriver Eli Jaxon-Bear och Gangaji på sitt kärnfulla sätt skillnaden mellan vad som är spiritualitet och vad som är tro, vad som är det sanna jaget och vad som är det lidande jaget.

— Enda sättet är att få visshet om skillnaden är genom att sluta tänka. Varje tro innehåller någon slags tanke. När det inte finns någon tanke alls, när det är alldeles tyst inombords, då kan du finna vad som verkligen finns här. Allt annat är tro.

— Behöver du tänka ”Jag älskar min mamma” för att älska din mamma? Behöver du tänka ”Jag är” för att vara? Det är där skillnaden börjar.

— Visshetens jag. Så fort som det fäster sig till ett objekt — jag är någon, jag är den här kroppen eller de här känslorna, jag är en kvinna, jag är en man, jag är en mor, jag är en dotter, jag är någon, jag är ensam, jag behöver, jag vill — där börjar lidandet. Jaget i sig själv står ensamt. Tomt. Rent. Klart.

Om Jonaz Juura 291 Articles
Jonaz Juura är initiativtagare till och fungerar som adminstratör och huvudredaktör på HSP Sweden.eu. Särskilt intresserar han sig för högkänslighet, personlighetsteorier, andlighet och forskning.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Spamskydd: Skriv in i fältet nedan vilka siffor du kan se (Obligatoriskt)Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.