”Överkänslighet är ett skitord”. Kapten Röd om bland annat högkänslighet

Foto: Sveriges Radio

Artisten Kapten Röd (Björn Nilsson) har återkommit till musikscenen efter fem års frånvaro. I P3:s ”Psyket” pratar han bland annat om sin ångest, depression och dåliga självkänsla samt hur det påverkar familje- och vänskapslivet.

I slutet av programmet blir dock tonen lättsammare när samtalet glider in på ämnet högkänslighet. Han säger att det var en skön insikt som han kom fram till genom sin känslige son. Björn vänder sig emot att det skulle vara ett new age-fenomen, eftersom han kan se det hos såväl sig själv som hos andra, och menar att den andel högkänsliga bland befolkningen som forsknigen har kommit fram till nog stämmer.  Björn relaterar mycket till beskrivningen av högkänslighet som att han tar in mycket omkring sig.  ”Överkänslighet” menar däremot både han och programledaren är ett ”skitord”.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Spamskydd: Skriv in i fältet nedan vilka siffor du kan se (Obligatoriskt)Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.